27-08-06

Turkije eind augustus

' Is alweer een tijdje geleden dat we een blogje schreven maar ja, zoveel gebeurt hier eigenlijk ook weer niet, he! De fiets-actie begint pas in Bali en Australie vanaf midden oktober. 

Dat de zomer opschuift merk je hier aan de vruchten : eerst kersen, dan perziken, dan vijgen en nu stilaan druiven in steraanbieding.  Verder is het hier zonnig en heet en mag er wat meer wind zijn.

 

Begin augustus werden hier de wereldkampioenschappen slalom-race-surfen georganiseerd.  Alle grote jongens uit de top 20 waren erbij, Dunkerbeck, Steve Allen, Buzianis,Albeau...

Groot neem je best letterlijk, minstens 1 m 90 en 100 kg zwaar om grote zeilen te kunnen houden.  De wereldrecordhouder Finian Maynard (91 km/u op een speciaal uitgegraven kanaal) won.  Hij weegt 130 kg, stevige bierbuik inbegrepen.

Dat mag dus, stelde Luc tevreden vast.  Luc mocht trouwens op de achteraf-party tot nijd van zijn knarsetandende broer, handtekeningen uitdelen aan surffans.  De looks, he!

Christelle kreeg  het aanbod om voor de Belgische ploeg aan te treden.  Achteraf bekeken had ze het beter gedaan.  Op grond van wat we zagen was ze zesde geworden.  Luc kan alleen mee bij de ouwe mannen (masters).

 

We kochten tenslotte een prachtig raceboard voor geen geld van een Amerikaan die net het model 2007 van zijn sponsor kreeg.

 

N.B.Bij windsurfen heb je 3 disciplines : racen, wave (golven) en freestyle ( kunstjes, salto's, ed.) Elk heeft zijn eigen kampioenen en gespecialiseerde boards en zeilen.

Alaçati is een race-spot, wij hebben dus formula-boards ( tot 1 m breed voor lichte wind) tot high-wind-boards (zeer smal) en zeilen van 4 tot 9 vierkante meter. (zie foto's)

 

We wensen alle collega's en kinderen alvast een heel leuk schooljaar toe en voor iedereen een aangename nazomer!

10:29 Gepost door Luc en Christelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

back to shool jaja het is zover: morgen de klusjesdag! joepie!
prijs jullie gelukkig dat je daar in het zonnetje zit want hier vandaag gehageld(ja echt waar) bij een lekker temperatuurtje van 17 graden.
Om ziek van te worden!
gaat raar morgenvroeg om alleen op te rijden maar zal ze eens laten zien dat er met de woette niet gelachen wordt op de fiets.
Binnen 2 weken al tijd voor 'onze' 24u in spa.kijk er al naar uit
bon, ga mijn rugzakje makebn voor morgen en tot later

groeten,
woette, carolien en daan

Gepost door: wouter | 28-08-06

De commentaren zijn gesloten.