19-09-06

Turkije midden september

Sinds begin september,het einde van de vakantie voor zowat alle Europeanen, veranderde alles hier zeer snel.  Op 1 week tijd was van de bloeiende camping geen sprake meer.  

We wonen hier nu helemaal alleen, enkele kilometers van de bewoonde wereld op een open plek aan het water.  Vooral 's nachts is dat indrukwekkend met die sterrenhemel en die stilte.  Gelukkig waken de honden.   Iets te goed, want elke vos en ever ( er ligt hier een grote, dood langs de weg) hebben ze gehoord en moet beblaft worden.

Het heeft ook wel z'n voordelen, zo'n surfclub voor jou alleen : alle plaats voor zeilen en boards en een tof terras vol hangmatten.

Helaas, plots werd de electriciteit en dus ook het water (waterput met electrische pomp) afgesloten wegens wanbetalen.  We behielpen ons even met een generator die het prompt begaf en vonden een boer die een waterton (zie foto) bracht.  's Avonds aten wij bij kaarslicht.

Nu is alles weer in orde, maar we vinden al onze luxe : een douche, een koelkast met vers voedsel, licht om te lezen,... al wat minder vanzelfsprekend dan vroeger.

Zwemmen ging ook enige dagen niet door wegens een ontbindende, verschrikkelijk stinkende reuzenschildpad die aanspoelde op ons strand.

Verder werden we uitgenodigd op het besnijdenisfeest van Tolunay, de zoon van de campingbaas.  Ik herinner me een toffe buikdanseres en een eindeloze rij mannen van het dorp die ceremonieel  geld op de jas van de feesteling speldden. (foto).

We missen de school en al de drukte en opwinding van zo'n nieuw schooljaar maar de zon, 't is hier nog steeds 30 graden , maakt veel goed. 

Groetjes aan iedereen.

13:01 Gepost door Luc en Christelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

reactie Dag
Luc en Christelle
D'as plezierig nog eens nieuws van jullie te krijgen.
We zien dat alles ok is .
Doe zo verder en tot binnenkort,laat nog iets weten.
Beste groeten Edith & Francis

Gepost door: Francis&edith | 02-10-06

mag ik jullie wat vragen ? wat is de gemiddelde temperatuur in september en oktober ? we plannen nl een rondreis in het zuiden met aansluitend een week strand vakantie in KIRIS ! nog het beste en groeten van MARJOLAINE

Gepost door: CORNAND | 13-03-10

De commentaren zijn gesloten.