24-10-06

Bali 1 midden oktober

Ons verblijf in Turkije eindigde met een valse noot : de zegel in ons visum vermeldde : valid for 3 months. Zo had de douane het echter niet begrepen : 3 months = 90 dagen ! Wij waren 91 dagen gebleven dus kon Luc , onder politiebegeleiding op een motor, terug naar de stad om boetegeld af te halen.

De dagen in Belgie verliepen zeer hectisch : we moesten de sporen van de ene vakantie doen verdwijnen en de fietsen en bagage klaarmaken voor de volgende trip.

Probeer maar eens have en goed voor zes maanden in 8 plots piepkleine fietszakken te proppen ; kookpotten, slaapgerief, tent, apotheek, fietsgerief, kleren, gidsen,.. De kartonnen fietsdozen leken wel op maat van BMXjes. Ondertussen brachten we bezoekjes aan de familie, vrienden en de school... en aan frituur Biezewei, want wie weet welke ontberingen we tegemoet zouden gaan.

Op dindag 17 oktober vlogen we via Londen en Singapore naar Denpasar om drie weken in Bali door te brengen alvorens naar Australie te gaan.We kwamen in Singapore aan om 2 uur 's nachts, helaas was 't daar al 8 uur 's ochtends zodat we een nachtje oversloegen.

Ondanks de bijhorende jetlag besloten we een stapje in de wereld te zetten want onze vlucht vertrok pas 's avonds. Singapore is eens stadsstaat op het zuidelijke puntje van het schiereiland dat ook Thailand en Maleisie omvat.Het is een consumentenparadijs dat vooral bestaat uit enorme airconditioned shopping-malls.Je vindt er geldautomaten tot in de toiletten. Van de oude charme is niks overgebleven. Je kunt je wel vergapen aan de netheid van bijvoorbeeld de metro. De invoer van kauwgom is overigens wettelijk verboden.

Uiteindelijk landden we toch doodmoe in Bali. Na de gebruikelijke reizigersperikelen - de helft van onze bagage bleek verdwenen en 's nachts, met toch nog 25 kg bagage en 2 fietsen in dozen, is je onderhandelingspositie ten opzichte van taxichauffeurs nogal zwak - checkten we in in het hotel Masa-Inn aan het roemruchte surferstrand Kuta-beach. Een palmenstrand van 15 km lang met perfecte golven en achter het strand een wirwar van straatjes met restaurantjes, hotelletjes, surfwinkels en vooral veel bars.

Onze bagage kwam vanuit Australie weer boven water, we vezen de fietsen in elkaar (niet zo eenvoudig als hier beschreven voor wie Lucs technische vaardigheden en temperament kent) en we doken in ons zwembad.

Twee medezwemmers, topsurfers uit Hawai naar later bleek, vonden Belgische moppen blijkbaar zo plezant dat ze ons uitnodigden voor wat surflessen...Wat een eer om met de grote jongens mee te mogen spelen !Gelukkig hadden we veel gezwommen in Turkije want van op je buik op die plank te peddelen krijg je lamme armen.

Kuta is overigens nog steeds niet hersteld van de gevolgen van de vernietigende bomaanslag op de Sari-club waar meer dan 200 jonge mensen uit Australie en de rest van de wereld het leven verloren. De toeristen bleven weg en het bruisende strandleven is verstild. Het herdenkingsmonument is erg indrukwekkend maar een eenvoudig boeketje met de woorden : "For Brian & Jenny, forever on tour" ontroerde ons veel meer.

We trekken nu naar Ubud, een dorp in de heuvels om daar wat rond te fietsen. Je hoort binnenkort wel weer van ons.

07:56 Gepost door Luc en Christelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Groetjes Kijk er al naar uit...!!

Gepost door: De Astroloog | 24-10-06

Laat ons met rust! Stresserend hoor! Steeds maar die tropische foto's te moeten zien, terwijl wij hier tussen vier muren zitten! Ik word er zowaar depri van. Daarom: Laat ons met rust! Of toch niet, want het is wel tof om er in de klas iets mee te doen.
Peter

Gepost door: Peter Droeshout | 24-10-06

Waow, formidabel gastjes!!! Ik krijg er zelfs koude rillingen van, zo schoon, met heimwee denk ik ook aan onze vakantie daar, al zoooooolang weer geleden!!! tIs er aan te zien dat jullie het flink naar jullie zin hebben, doe zo verder!! ;-)
Hier is het al bij al nog mooi weer, morgen nog een slordige 21°C zouden we mogen verwachten naar het schijnt... :-) Maar vanaf vrijdag héél guur herfstweer. Dus ik denk dat ik beter naar jullie foto's kijk dan hier naar buiten!!!
Voor de rest ploeteren we hier naarstig door, werk & kinderen en vertier (we proberen het in goede balans te houden natuurlijk! :-) )
Oma jacqueline, moet geopereerd worden op 22/12/06, jammer net in de vakantie, maar wel zo gepland, want dan zijn wij alle 2 thuis en kunnen we haar maximaal helpen hé en bezoeken.We hopen op een goede afloop.
Zo, t gaat jullie verder heel goed en ben blij dat we jullie hier kunnen volgen! Doe zo verder.
Dikke knuffels en vele kusjes!
Catherine

Gepost door: Catherine&Cis | 25-10-06

De commentaren zijn gesloten.