11-12-06

Australie 23/11 tot 10/12 deel 1

Australie 23 november tot 10 december

23 tot 27/11 : Kangaroo Island - Mc.Laren Vale (250 km)

Het weer en de wind spelen ons weer parten op weg van KI naar Adelaide.  De ene dag is het hier 42 graden, de volgende amper 17!  De zeebries blaast ons af en toe gewoon van de weg en dus hebben we maar 2 dagen op het strand van Normanville geluierd.

28/11 tot 3/12 : Mc. Laren Vale - Hahndorf - Tanunda - Adelaide (200 km)

We verkenden daarna de Adelaide Hills en de zeer welvarende Barossa Valley.  Rond 1830 zijn hier Lutherse protestanten, vervolgd in Duitsland wegens hun godsdienst, geland.

Die hebben hier wijngaarden aangeplant met ondertussen wereldberoemde namen zoals Jacobs Creek, waar Luc hoogstpersoonlijk geplast heeft...
Er zijn ook olijfgaarden en lavendelvelden en we aten er plukverse kersen en aardbeien.  Toch was alles nog zeer dor en droog.
In Tanunda zagen we een Christmasparade die verdacht veel leek op de reclamestoet van het Halse carnaval.  De kerstman ontvangt de kindjes op zijn troon zoals de sint bij ons.
We beleefden een slapeloze nacht wegens een dreigende bushfire-gloed en dito brandgeur in Mt. Pleasant.
We maakten kennis met de Australische pub, waar je echt op alles kunt wedden en waar de mannen allemaal lid van ZZtop zijn.

4/12 : Adelaide - Mt. Gambier (500 km)

Met de bus naar het oosten, naar het begin van the Great Ocean Road.  Dat stuk binnenland met zijn ronduit vervelende, eindeloze vlakten vol uitgedroogde bush lieten we graag links liggen.

5 tot 11/12 : Mt. Gambier - Warrnambool (220 km)

Nee, dan de kust : uitgestrekte lege stranden langs de Shipwreckcoast (de bodem is hier bezaaid met tientallen Engelse handelsschepen),  verraderlijke riffen en de eeuwige southerlies.
Die southerlies = zuiderwinden en northerlies, ijskoud van Antartica of haardrogerheet vanuit de woestijn zorgen voor 4 seasons in one day.

De walvishaventjes zijn hier sfeervol met terrasjes en fish and chips restaurantjes.  Pas op, vanaf 17 u is het hier net zo leeg als in Halle en alles gesloten.

Geen nood je kan hier tot 20 u op het strand liggen met die lange zomerdagen.

Zwemmen vraag je beter na wegens the great white sharks hier. 

We zagen 4 wilde emoes, net zo groot als struisvogels, tussen de dennenaanplantingen bij Portland.

Daar moesten we ook voortdurend oppassen voor roadtrains, reuzentrucks met tot 4 aanhangers vol boomstammen, die voor niets of niemand stoppen.  Enfin, we leven nog he.

 

Dat we nu dit berichtje intypen komt omdat we nog een dagje vastzitten in Warrnambool. We vlogen vanmorgen met een 70 km/u zuidwesterrugwind richting Melbourne tot we een scheur in de velg van Lucs achterwiel opmerkten.  Dan vochten we 2 uur om terug te keren en nu is het wachten op een nieuw wiel. (Tom Boonen hangt aan het raam bij de fietsenmaker.)Allez groetjes.

 

Bedankt voor alle reacties.

 

 

 

 

 

06:54 Gepost door Luc en Christelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat veel tekst. Hallo,

Wat veel tekst zeg.

Pierre

PS ik heb zoveel URL

Gepost door: Pierre van Weereld | 14-12-06

De commentaren zijn gesloten.