19-12-06

Australie : nog dit (19/12/06)

Nog dit :
- weinig rokers hier : een pakje sigaretten kost hier algauw 7 euro
- de zon staat hier 's middags in het noorden
- ze hebben hier zero coke, een diet coke met de smaak van de echte
- een general store is hier een oase : postkantoor, bank, krantenwinkel, benzinestation, gasflessen, visgerief, eten, drinken, ... het hart van het dorp
- de aanhoudende droogte zorgt voor mega-fires, gewone bushfires die zich aaneen sluiten tot een front van wel 250 km.  Een normaal bushfire is gezond voor de bush en zorgt voor vernieuwing maar deze vuurzeeen verwoesten alles.  Ze creeeren zelfs hun eigen weer en winden en zorgen voor rookhinder op honderden kilometers afstand.
- hoe trager we rijden en hoe meer we zweten, m.a.w. bij de beklimming van elke heuvel, hoe meer vliegen we aantrekken.  De australische vliegen zijn oerstom en we slikken er gemiddeld 2 in per beklimming.
- sinds we in Nelson onze tent per ongeluk naast een slangennest hadden opgesteld, stampen we voor het slapengaan rond als de Gilles van Binche.  Dat schijnt de slangen weg te jagen.
- vergeet frituur Biezeweide, de porties friet in de fish and chips-tent van Port Campbell waren zo groot dat Luc ze niet allemaal opkreeg.  Dat zegt genoeg.
- tot groot genoegen van Christelle zijn hier overal openbare toiletten die piekfijn worden onderhouden, met douches en kleedkamers enz.
- het water loopt hier in een draaikolkje tegen de klok in door de afvoer weg.  Boven de evenaar, bij jullie dus, zou dat omgekeerd moeten zijn.  Laat het weten, he.
- tenzij je een dure prive-arts betaalt, wacht je hier 2 jaar om een gaatje in je tand te laten vullen bij de ziekenfondstandarts.  Leve Belgie.
- we wensen alle kinderen en collega's een fijne laatste schoolweek toe.

________________________________________________________________ 


05:49 Gepost door Luc en Christelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.