11-05-07

Australie - Bali 10/04 t.e.m. 11/05/2007

Australie - Bali 10/04 t.e.m. 11/05/2007Byron Bay - Murwillumbah - Robina - Brisbane - Sydney - Melbourne - Kuta - Ubud - Kuta.

De laatste 3 weken in Australie brengen we door in en rond Byron Bay. We hebben zin in wat vakantie na 5 maanden trekken en dat kan hier perfect. We kopen bodyboards om op de beroemde golven te surfen, we joggen rond de baai en zwemmen daarna in het beachzwembad. Het zandstrand gaat over in een grasveld waar iedereen komt picknicken en dolfijnen kijken die tot vlak bij het strand komen. Luc gaat per ongeluk op het fototoestel liggen, dat meteen de geest geeft.

We plunderen de tweedehandsboekenwinkel en doen terrasjes, net zoals jullie in het uitzonderlijk zonnige Belgie trouwens. Byron Bay is de hoofdstad van de new age en alles wat alternatief is : meditatie, aromatherapie, een oculte boekshop, alles is er en elke sekte is er vertegenwoordigd.Het hinterland is een groen vruchtbaar Pajottenland maar dan met tropische accenten en zeezicht vanop elke heuvel.

We sluiten af in schoonheid en fietsen 2 dagen noordwaarts door het Jerusalem nationaal park, door en over de Tweed vallei naar Brisbane. Onze fietsbenen zijn niet meer wat ze geweest zijn en de lange steile hellingen in een vochtige hitte doen zeer. En er is geen leuke afdaling als beloning want de dirtroad ligt er zo slecht bij dat het stapvoets verder gaat. De kers op de taart is een kaarrechte muur van 800 m, de Kemmel zonder kasseien, die we, volgepakt als we zijn, in 3 keer oprijden, een hartinfarct nabij. We rijden nog 2 keer plat en verdwalen voor we na een treinrit door de voorsteden in het pikkedonker in Brisbane op zoek gaan naar de onvindbare camping.

De volgende dag kopen we nog wat souveniertjes. Vooral de originele juwelendoosjes in aardekleuren, echte kunstwerkjes van aboriginal artiesten, vallen in onze smaak. Tot we de stickertjes "made in India" ontdekken.

De reis naar Bali, met vele tussenstops, zorgt 2 keer voor adrenaline. Eerst moeten we 's morgens om 4 uur over de snelweg naar de luchthaven fietsen waar ook nog een bushfire woedt. En tijdens de laatste vlucht dwars over Australie wordt het vliegtuig een speelbal in de straalstroomwind. De babbelzieke piloot houdt maar niet op met te vertellen hoe uitzonderlijk de rukwinden wel zijn. Zelfs de airhostess zit bleekjes ingesnoerd op haar stoeltje.

De 2 weekjes Bali vliegen voorbij. We luieren aan het strand van Kuta. We shoppen tot we droppen en fietsen dan naar ons vertrouwde villaatje in Ubud.(zie november)Daar volgt een gastronomische tournee door de Balinese keuken die eindigt met een stevige voedselvergiftiging voor ons allebei.

Het moet gezegd dat, na de ongerepte stranden en eindeloze leegte van Australie, we ons meer bewust worden van de invloed van het toerisme op Bali. Kuta en Denpasar breiden zich als een olievlek uit, rivieren en stranden raken steeds meer vervuild en de onvermijdelijke overgang van fietsen naar duizenden brommers en auto's verstopt de straten en verpest de lucht.Fietsend door het binnenland is de magie echter nog voelbaar en de pure schoonheid van het eiland en de vriendelijkheid van zijn bewoners raakt de ziel.

Morgen stappen we op het vliegtuig naar Belgie. Het zal wel regenen zeker ?

Tot binnenkort.Christelle en Luc.

13:13 Gepost door Luc en Christelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hallo meester en mevrauw christelle ,
het zijn elke keer mooiere foto's !! ik vind ze heeel mooi ! en ik pak ze dat om op mijn computer te zetten !! ik zie dat het nog plezant is !! waar gaan jullie nog naar toe gaan ?? zo tot de volgende keer !!
p.s. WANNEER KOMEN JULLIE EENS TERUG ??????
daag x kubra

Gepost door: kubra taspinar | 18-05-07

De commentaren zijn gesloten.